Nieuwe keuken kopen? Uw keuken overspuiten of renoveren is voordeliger!

Keuken overspuiten

Voor het overspuiten van keukendeurtjes, ladefronten en toebehoren is het goed om te weten dat wij u elke kleur naar wens kunnen aanbieden en qua glans kunt kiezen uit mat, zijdeglans of hoogglans . Daarnaast attenderen wij erop dat al onze lakken bestaan uit hoogwaardige kras- en stootvaste kwaliteit. Hierdoor kunnen wij u garanderen dat onze lakafwerkingen jarenlang de kwaliteit blijven behouden die wij u hebben geleverd. Wat ons de afgelopen decennia is opgevallen is dat er 4 redenen zijn die het meest voorkomen waarom men bij ons komt om keukens te laten renoveren en overspuiten in de originele of een totaal andere kleur.

Folie laat los

De kunststof folie van de keukenfronten begint los te laten van de MDF ondergrond en u wenst hier een betaalbare oplossing voor. Als dat het geval is dan bieden wij u graag ons vakmanschap aan. Wij verwijderen de folie en zorgen ervoor dat alle keukendeurtjes, ladefronten en toebehoren met een perfect laksysteem een compleet nieuwe uitstraling krijgen. Dat kan in exact dezelfde kleur van de folie, maar als u wilt ook in een totaal andere kleur naar wens.

Gedateerde keuken

De oude kleur van de oude keuken bevalt u niet meer en wenst deze in een eigentijdse moderne kleur. Vaak zien wij 20 tot 30 jaar oude kwaliteitskeukens van beuken, eiken of mahoniehout, meestal in een donkere, bruinachtige kleur. De ene klant kiest ervoor de keuken over te laten spuiten in een nieuwe kleur met behoud van de nerfstructuur; de andere wil deze nerven juist volledig weggewerkt hebben. Wij spuiten uw keukendeur precies in de kleur, glans en stijl waar u voor gekozen heeft.

Spaanplaat zwelt op

Het spaanplaat van de keukenfronten is langs de kanten gaan opzetten en daar moet wat aan gedaan worden. Keukenfronten waarvan de randen onder invloed van vocht zijn opgezet, zijn namelijk nog heel goed te herstellen en te repareren. Dat kan net als bij foliekeukens in de originele of in een totaal andere kleur naar keuze.

Nieuwe woning

U heeft een nieuwe woning of heeft een nieuwe gezien, echter zou u de kleur van de keuken graag aangepast aan eigen wens zien. Want stel dat u een nieuwe woning wilt kopen, maar u twijfelt over de uitstraling van de keuken omdat de kleur u niet bevalt en ziet de kosten van vervanging al voor u. Of u heeft de sleutel van de woning al, maar zit eveneens met de kleur van de keuken. Dan kunnen wij u van dienst zijn om voor een redelijke prijs de keuken met een nieuwe kleur er te laten uitzien zoals u graag zou willen. Precies in de kleur, glans en stijl die u voor ogen had waarmee de keuken een uitstraling naar uw volledige tevredenheid krijgt.

Voor Voor
Na Na

Hoe werkt het?

Aanvragen

Als u ook een van onze tevreden klanten wilt worden kunt een offerte aanvragen middels e-mail of WhatsApp en dan het liefst door ook een foto mee te sturen. Vermeld hierbij tevens de afmetingen van tafel, kast, dressoir en ook het aantal als het om meerdere gaat.

Binnen 24 uur ontvangt u van ons een vrijblijvende offerteaanbieding. Wanneer u ons laat weten hier akkoord mee te gaan word er een planning met u afgesproken.

Ophalen en terugbezorgen

Het kan zijn dat u zelf in de gelegenheid bent om het vervoer te regelen en dan hoeft u alleen maar even vooraf een belletje te geven wanneer u eraan komt.

Lukt dat niet dan hoeft u zich over het transport geen zorgen te maken. Na onderling overleg halen wij de meubels bij u op en als het na overspuiten met een compleet nieuwe uitstraling ingepakt klaarstaat voor transport brengen we alles weer netjes bij u terug.

Demontage en montage

Om het transport van grote kasten , dressoirs of tafels wat makkelijker te maken word alles wat los kan van en uit de kasten gehaald. Van tafels worden wanneer dit kan de tafelpoten gedemonteerd en wanneer nodig ook het tussenblad. Tevens word kastverlichting en dergelijke bij u thuis gedemonteerd.

Van keukens worden de keukendeurtjes en ladefronten gedemonteerd, maar als deze gespoten moeten worden ook alle sierlijsten, plinten en te demonteren passtukken.

Alles word na het renoveren of overspuiten weer netjes teruggeplaatst en gemonteerd.

Ondersteuning bij het kiezen van een kleur

Dit is vaak nog het moeilijkste. We horen meer dan eens dat men hier al weken en soms zelfs al maanden mee bezig is. Voor het kiezen van de kleur ontstaat bij velen de twijfel of er wel een goede keuze word gemaakt. Doorgaans heeft men bijvoorbeeld tientallen kleurstaaltjes gehaald bij de bouwmarkt waarvan er een stuk of wat qua kleur ook nog eens dicht bij elkaar zitten en komt men er niet meer uit. Vandaag is die ene goed en morgen toch maar die andere of nee toch maar deze, het zal u bekend voorkomen. Ook hier hebben wij de nodige ervaringen opgedaan en zijn in staat om u te helpen een bewuste maar vooral uw éigen kleurkeuze te maken.

Opslag van meubels na overspuiten

Het kan ook voorkomen dat u na het overspuiten de meubels nog niet terug kan ontvangen vanwege uitloop door verbouwing of dat bijvoorbeeld de nieuwe vloerbedekking nog niet is geleverd.

Dat is bij ons geen probleem, u kunt de intussen al ingepakte meubels gratis en voor niets bij ons laten staan totdat wij een seintje van u krijgen om af te leveren.

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen als geen ander hoe spannend het kan zijn en wat er allemaal bij komt kijken voordat u een offerte gaat aanvragen of dat u hiermee akkoord gaat. Het komt dan ook geregeld voor dat men eerst nog even wat inlichtingen wilt verzamelen. Wij hebben de 4 meest gestelde vragen alvast voor u beantwoord.

Welke meubels kan ik allemaal laten spuiten?

Hoe lang gaat de nieuwe laklaag mee?

Hoe kies ik de juiste kleur?

Hoe zit het met vervoer?

Voorbeelden

Waarom uw meubels laten renoveren of overspuiten bij Spuiterij Elfrink
 • Uw vertrouwde meubel hoeft niet te worden vervangen
  Verkleurde lak kan weer in originele staat worden gebracht en uw meubel, keuken of binnendeur kan in elk gewenste kleur worden gespoten.
 • Betaalbaar
  Renoveren of overspuiten is stukken voordeliger dan nieuw kopen.
 • Jarenlange ervaring
  Al ons spuitwerk wordt uitgevoerd door zeer ervaren professionals.
 • Kwaliteit
  Gegarandeerd uitstekende kwaliteit met uitsluitend de beste kras- en stootvaste meubellakken.
 • Uitstekende service
  Wij halen op en bezorgen terug, desgewenst inclusief demontage en montage.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Omschrijf uw meubel of project in onderstaand formulier en ontvang snel een vrijblijvende offerte.

Soort aanvraag

Uw contactgegevens

Uw adres

Uw spuitwerk

Wat voor soort meubel(s) wilt u laten spuiten?

Wat is de gewenste afwerking?

Van wat voor materiaal is uw meubel gemaakt?

Demonteren en/of monteren?

Beschrijf aub in het kort het project

Controleer aub of u alle velden juist heeft ingevuld.
Dank voor uw aanvraag. We nemen z.s.m. contact met u op.